Schüssler-féle házipatika

Az idei téli szezonra Dr Schüsslert választottam társamul! Nos, hogy miért? Mert mindent -de legalábbis azokat a problémákat, amik nálam általában felmerülnek- orvosolni tud!

Sokféleképpen tölthetjük el a téli hónapokat. Vannak, akik begubóznak, és minden idejüket otthon, a biztonságos melegben töltik egy könyv társaságában. Mások pedig sílécre pattannak, túrázni indulnak, célba veszik az uszodákat, fürdőket és a fitness termeket! A Karácsonyi Ünnepek nagy vendégjárása takarékra kapcsolunk az ételeket illetően és a pihenéssel töltött napok már csak a múlt, kezdődik az év eleji munkahelyi pörgés!

Bármelyik csoportba is tartozunk egy biztos, nem várt problémák, kisebb balesetek mindig adódnak, így nem árt felkészülni!

Egy új év kezdete mindig izgalmas számomra! Új lendülettel vetem bele magam a munkába, sajnos emiatt sokszor éjszakákon át csak álmatlanul forgolódok mert a napi feladatokon kattog az agyam. Szinte biztos, hogy a téli hidegben utolér valami fertőzés, kaparni kezd a torkom, tüsszögök, folyik az orrom. Sportőrület is minden évkezdésnél rám talál, így a kisebb medence-baleseteket és a konditermi lila-zöld foltokat sem tudom elkerülni. Január elején még tartom magam az Ünnepek utáni fogyókúrás fogadalmaimhoz, de az évkezdés a baráti kört is újra egyesíti és a vacsorázgatások, közös főzőcskézések időszaka újra indul. Én mindent kipróbálok, de a gyomrom sokszor nem veszi be az új ízeket!

NR. 3  NR. 5 és NR. 7  Dr Schüssler-féle biokémiai sókat már előre megvásárolom a házipatikámba!

Így felkészülten vethetem bele magam az őszi látni, tapasztalni és ízlelni valókba! Sőt a Schüssler sókkal gyermekemnek, édesanyámnaksőt akár várandós barátnőmnek is segítségére lehetek!

 

 Házipatikám első sója a NR. 3 FERRUM PHOSPHORICUM D12 

A NR.3. sót elsősegélyként alkalmazhatjuk, akkor vegyük elő, ha azonnali segítségre van szükségünk, hírtelen ránk törő fájdalomnál, fertőzéseknél, gyulladásnál és sérüléseknél:

Hogyan használjuk a NR.3. FERRUM PHOSPHORICUM D12-t?

Ha azonnali segítség kell -például, ha megfázás első jeleit észleljük: tüsszögni kezdünk, folyik az orrunk, hírtelen levertséget tapasztalunk, fájni kezd a torkunk vagy egy szerencsétlen baleset következtében dagadni kezd a bokánk-, az adagolás akut tüneteknél a következő: felnőtteknek 1 tabletta elszopogatása negyed óránként (maximum 8 tabletta alkalmazható 2 órán át).

Ha a tünetek javulnak az akut adagolás után, térjünk át a napi adagolásra a tünetek megszűnéséig: felnőtteknek napi 3x1 tabletta elszopogatva VAGY napi 3 tabletta másfél liter buborékmentes vízben oldva és napközben elkortyolgatva.

VILLÁMCSAPÁSKÉNT TÖR RÁD A FÁJDALOM?
Hárítsd el természetesen!

A téli időjárás kiváló környezetet teremt a vírusoknak, amelyek sokunknál torokfájást okozhatnak. A fájdalom gyakran minden előjel nélkül tör ránk, mégsem lehetetlen felkészülni rá…

Torkomon akadt a szó

Énektanárként tanítok egy iskolában, magánban szolfézst oktatok, és én is énekelek rendszeresen egy kórusban, sokat lépünk fel itthon és külföldön egyaránt. A hangom mondhatni a munkaeszközöm, ezért mindig nagyon vigyázok rá. Gyakran öblögetek sós vízzel, mézzel iszom a teát, és persze igyekszem mindig melegen tartani a torkomat, különösen télen. Ezért is ért váratlanul a torkomban jelentkező kaparó és éles fájdalom, ami egyre csak erősödött. Mondanom sem kell, épp a legjobbkor, egy nappal az
országos verseny előtt jelentkezett. Már így is sokan jelentettek beteget, ki fog engem helyettesíteni? – marcangoltam magam.

Természetes villámhárító

A kolléganőm látta, hogy borús gondolatok gyötörnek, ezért kérte, osszam meg vele az aggodalmaimat. Kiderült, ő igazából az őrangyalom, hiszen azonnali megoldást kínált: volt a táskájában egy üveg NR. 3 Ferrum phosphoricum D12 Schüssler só, a hirtelen ránk törő fájdalmak ellen. Azt mondta, elsősegélyként használja, amikor azonnali segítségre van szüksége például fertőzések, gyulladások vagy sérülések miatti fájdalmak, és például fogfájás, zúzódás vagy nátha esetén. A NR. 3 Ferrum Phosphoricum D12-t már az első jeleknél alkalmaztam: negyedóránként elszopogattam egy tablettát (maximum 8 tabletta ajánlott 2 órán át), és mikor a tüneteim az akut adagolás után javultak, a tünetek megszűnéséig napi 3x1 tablettát másfél liter buborékmentes vízben oldva és napközben elkortyolgatva fogyasztottam el.
A kolléganőm annyira meg van elégedve, hogy mindig a táskájában hordja a sót, nehogy váratlan helyzetek érjék.

Most már bármi jöhet!

Az én mindig felkészült „őrangyalomnak” hála a jövőben én is fel tudok fegyverkezni a hasonló váratlan megmérettetésekre. Bár továbbra is kínosan ügyelek torkom és hangszálaim egészségére, én is magamnál hordom a NR. 3 Ferrum Phosphoricum D12-t. Az éneklésre továbbra is különleges rekeszizom-gyakorlatokkal hangolok be, a nehezebb helyzetekre pedig ezentúl mindig a Schüssler sókkal hangolódom.

 

Házipatikám második sója a NR. 5 KALIUM PHOSPHORICUM D6   

A NR.5. sót az agy energiaforrásaként, természetes nyugtató, szorongásoldóként és altatóként alkalmazhatjuk:

Hogyan használjuk a NR. 5 KALIUM PHOSPHORICUM D6-ot?

Ha azonnali segítség kell, -például, ha képtelenek vagyunk elaludni, nyugtalanság tör ránk, felidegesít valami vagy valaki- az adagolás akut tüneteknél a következő: felnőtteknek 1 tabletta elszopogatása negyed óránként (maximum 8 tabletta alkalmazható 2 órán át).

Ha a tünetek javulnak az akut adagolás után, térjünk át a napi adagolásra a tünetek megszűnéséig: felnőtteknek napi 3x1 tabletta elszopogatva VAGY napi 3 tabletta másfél liter buborékmentes vízben oldva és napközben elkortyolgatva.

TÚLFESZÍTETTÉK A HÚRT?
Természetes segítség, hogy kötélből legyenek az idegeid!

 Az aggódás nem old meg semmit, szokták mondani, de stresszes élethelyzetekben igen nehéz kikapcsolnunk elménk zaklatott kattogását. A félelmek ellen vívott belső harc gyakran nem megoldást, csak még több feszültséget teremt.

Idegpróbáló élethelyzetek

Vannak időszakok az életben, amikor tényleg csőstül jön a baj. Ilyen volt nálunk az év eleje. A agyfiamra pikkelni kezdett az új matektanár, nem telt el úgy hét, hogy ne kapott volna valamilyen bosszantó beírást az ellenőrzőjébe. Ráadásul a problémával mondhatni egyedül kellett megküzdenem, mert a férjemet alig láttam, a munkahelyén átalakítások zajlottak, félő volt, hogy elveszíti az állását. Persze az én frontomon sem volt minden rendben: régóta elhúzódó problémákkal kellett szembenéznem az irodában, állandó konfliktusom volt egy kolléganőmmel, aki rendszeresen magáénak tulajdonította az ötleteimet. 

Az idegeimen táncoltak

Az egyre fokozódó szorongásomon és nyugtalanságomon sajnos a jól bevált módszerem, a jóga sem  segített, mert már semmi erőm nem maradt este leteríteni a jógaszőnyeget, ehelyett én voltam teljesen leterítve. Kimerültségem ellenére alig jött álom a szememre, vagy ha sikerült is elaludnom, az éjszaka közepén arra riadtam, hogy a csokis muffin receptjén kattog az agyam. Ez így nem mehet tovább, gondoltam, és barátnőm tanácsára kipróbáltam a NR. 5 Kalium phosphoricum D6 Schüssler sót, amely az agy energiaforrásaként, természetes nyugtatóként, szorongásoldóként és altatóként alkalmazható. Ha kimerült, fáradékony vagyok, csak a bárányokat számolom éjjel, vagy a kollégám megint az idegeimen táncol, azonnali segítségként alkalmazom a NR. 5 Kalium phosphoricum D6-ot: negyed óránként elszopogatok egy tablettát (maximum 8 tabletta ajánlott 2 órán át). Amint javulnak tüneteim az akut adagolás után, a tünetek megszűnéségig naponta 3x1 tablettát szopogatok el, vagy napi 3 tablettát másfél liter buborékmentes vízben oldva és napközben elkortyolgatok.

A béke belülről fakad

Szerencsére azóta kiderült, hogy a férjem nem lesz a leépítés áldozata, és összefogásunknak  köszönhetően a fiam helyzete is sokat javult az iskolában. Én továbbra is küzdök a munkatársammal, de
rájöttem, hogy a körülményektől független békét csak belülről tudom megteremteni. Ehhez csodálatos társam a Schüssler só, mellyel belülről építhetem fel azt a helyet önmagamban, ahol mindig nyugalom van.

 

Házipatikám harmadik sója a NR. 7 MAGNESIUM PHOSPHORICUM D6

A NR.7. sót különböző görcsökre alkalmazhatjuk:

Hogyan használjuk a NR. 7 MAGNESIUM PHOSPHORICUM D6-ot?

Ha azonnali görcsoldás kell -például, ha görcsölni kezd a gyomrunk, görcsös hányás vagy menstruációs görcsök esetén-, felnőtteknek alkalmazzuk a Forró 7-es formulát: 10 tablettát oldjunk fel 2 deciliter forró vízben, 5-10 percenként kortyoljuk el! Ha elfogyott, bátran készítsünk egy új bögrényit!

TÚLSÁGOSAN GÖRCSÖS VAGY?
Simítsd el a problémát természetesen!

A havi vérzéssel többnyire együtt járnak a görcsös alhasi fájdalmak, különösen a legelső napon. Hiába készülünk fel a havonta jelentkező, szokásos kellemetlenségekre, sokszor épp a legrosszabb  helyzetekben kopogtat a nem várt vendég…

Soha nem jöhet jókor

Ha menstruációról van szó, az a tapasztalatom, hogy nem lehet eléggé felkészülni rá, mert a fájdalom nem mindig akkor érkezik, amikor várjuk. Hiába pontos a ciklusod, hordod magadnál a teljes „fegyverarzenálodat” a neszesszeredben, a bénító, zsibbasztó görcsök legtöbbször a semmiből csapnak le
rád. Már a gimnáziumban is mindig felelés, osztálykirándulás vagy a medencés parti alatt jött meg, és bár később profi túlélési taktikákat fejlesztettem ki, hiba így is mindig csúszott a számításba. Így történt ez nem rég is, mikor épp a főnököm irodájába voltam hivatalos raportra. Bár másnapra vártam, az izgulás valószínűleg előbb meghozta a menzeszemet, és vele együtt az egyre sűrűsödő ütemes görcsök is jelentkeztek.

Görcsoldás természetesen

Linda, akivel egy irodában dolgozom, látta rajtam, hogy görcsölök, és nemcsak a közelgő meeting miatt. Kirohant a konyhába vizet melegíteni, majd visszatért egy bögre forró vízzel, melyben 10 tabletta NR. 7 Magnesium phosphoricum D6 Schüssler-sót oldott fel, és addig erősködött, míg 5-10 percenként kortyolgatva meg nem ittam az egészet. A NR. 7 Magnesium phosphoricum D6 segít a fejgörcs, hasgörcs oldásában és a menstruációs görcsök esetén is. A „forró hetes” formula, amit Linda itatott velem, elsősegélyként működik „vészhelyzet” esetén. Miután megittam, magam készítettem egy újabb adagot, és kicsit pihentem, míg el nem érkezett a meeting ideje.

Új „fegyver” a neszesszerben

A megbeszélés várakozásomon felül sikerült. Ahhoz képest, hogy azon görcsöltem, hogy lehúz a főnököm, meglepetésemre inkább előléptetett. Egy pillanatra átfutott az agyamon, hogy előhozakodom a menstruációs szabadság ötletével, de inkább meggondoltam magam, hiszen már a táskámban van a megoldás: a nagy görcsszer, a NR. 7 Magnesium phosphoricum D6 mostantól a legerősebb láncszeme a havi baj elleni fegyverarzenálomnak, amit bármikor bevethetek a görcsrohamok ellen.