Schüssler-féle házipatika

Az idei őszi szezonra Dr Schüsslert választottam társamul! Nos, hogy miért? Mert mindent -de legalábbis azokat a problémákat, amik nálam általában felmerülnek- orvosolni tud!

Sokféleképpen tölthetjük el az őszi hónapokat. Vannak, akik begubóznak, és minden idejüket otthon, a biztonságos melegben töltik egy könyv társaságában. Mások pedig biciklire pattannak, túrázni indulnak, célba veszik az uszodákat, fürdőket és a fitness termeket! Az őszi nagy vendégjárás és főzőcske is kezdetét veszi sokaknál, na és persze a legnagyobb munkahelyi pörgés is erre az időszakra esik! 

Bármelyik csoportba is tartozunk egy biztos, nem várt problémák, kisebb balesetek mindig adódnak, így nem árt felkészülni!

Imádom az őszt, ezekben a hónapokban még tevékenyebbé válok, mint a forró nyári időszakban! Új lendülettel vetem bele magam a munkába, sajnos emiatt sokszor éjszakákon át csak álmatlanul forgolódok mert a napi feladatokon kattog az agyam. Szinte biztos, hogy a gyors hőmérséklet-változások és a koraőszi hiányos ruhatáram miatt utolér valami fertőzés, kaparni kezd a torkom, tüsszögök, folyik az orrom. Sportőrület is minden ősszel rám talál, így a kisebb medence-baleseteket és a konditermi lila-zöld foltokat sem tudom elkerülni. A nyárra szétszéledt baráti kör is újra egyesül ezekben a hónapokban, és mindenki be akarja mutatni a nyaralás alatt megismert új ételeket. Én mindent kipróbálok, de a gyomrom sokszor nem veszi be az új ízeket!

NR. 3  NR. 5 és NR. 7  Dr Schüssler-féle biokémiai sókat már előre megvásárolom a házipatikámba! Ígyr felkészülten vethetem bele magam az őszi látni, tapasztalni és ízlelni valókba! Sőt a Schüssler sókkal gyermekemnek, édesanyámnaksőt akár várandós barátnőmnek is segítségére lehetek!

 

Házipatikám első sója a NR. 3 FERRUM PHOSPHORICUM D12 

A NR.3. sót elsősegélyként alkalmazhatjuk, akkor vegyük elő, ha azonnali segítségre van szükségünk, hírtelen ránk törő fájdalomnál, fertőzéseknél, gyulladásnál és sérüléseknél:

Hogyan használjuk a NR.3. FERRUM PHOSPHORICUM D12-t?

Ha azonnali segítség kell -például, ha megfázás első jeleit észleljük: tüsszögni kezdünk, folyik az orrunk, hírtelen levertséget tapasztalunk, fájni kezd a torkunk vagy egy szerencsétlen baleset következtében dagadni kezd a bokánk-, az adagolás akut tüneteknél a következő: felnőtteknek 1 tabletta elszopogatása negyed óránként (maximum 8 tabletta alkalmazható 2 órán át).

Ha a tünetek javulnak az akut adagolás után, térjünk át a napi adagolásra a tünetek megszűnéséig: felnőtteknek napi 3x1 tabletta elszopogatva VAGY napi 3 tabletta másfél liter buborékmentes vízben oldva és napközben elkortyolgatva.

 

Házipatikám második sója a NR. 5 KALIUM PHOSPHORICUM D6   

A NR.5. sót az agy energiaforrásaként, természetes nyugtató, szorongásoldóként és altatóként alkalmazhatjuk:

Hogyan használjuk a NR.5. KALIUM PHOSPHORICUM D6-ot?

Ha azonnali segítség kell, -például, ha képtelenek vagyunk elaludni, nyugtalanság tör ránk, felidegesít valami vagy valaki- az adagolás akut tüneteknél a következő: felnőtteknek 1 tabletta elszopogatása negyed óránként (maximum 8 tabletta alkalmazható 2 órán át).

Ha a tünetek javulnak az akut adagolás után, térjünk át a napi adagolásra a tünetek megszűnéséig: felnőtteknek napi 3x1 tabletta elszopogatva VAGY napi 3 tabletta másfél liter buborékmentes vízben oldva és napközben elkortyolgatva.

 

Házipatikám harmadik sója a NR. 7  MAGNESIUM PHOSPHORICUM D6

A NR.7. sót különböző görcsökre alkalmazhatjuk:

Hogyan használjuk a NR.7. MAGNESIUM PHOSPHORICUM D6-ot?

Ha azonnali görcsoldás kell -például, ha görcsölni kezd a gyomrunk, görcsös hányás vagy menstruációs görcsök esetén-, felnőtteknek alkalmazzuk a Forró 7-es formulát: 10 tablettát oldjunk fel 2 deciliter forró vízben, 5-10 percenként kortyoljuk el! Ha elfogyott, bátran készítsünk egy új bögrényit!