Schüssler-féle házipatika

EZ A TAVASZT MOST KÜLÖNÖSEN STRESSZES LEHET – A TAVASZ MINDIG A MEGÚJULÁS, ÚJRAKEZDÉD IDŐSZAKA, DE EZ MOST NAGYON NEHÉZ, MIVEL A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IS SZÁMOS PLUSZ KIHÍVÁS ELÉ ÁLLÍT MINKET.

A világjárvány következtében kialakuló helyzet változások sorát hozza magával. A szociális távolságtartás, a munkahelyi és az iskolai körülmények bizonytalansága, módosulása, a megszokott lehetőségeink, például az utazások korlátozása, egzisztenciánk és egészségünk féltése, a szeretteink iránti aggodalom rendkívül erős stresszforrást jelentenek, teljességgel felborítják életünket. Mindemellett az ősz szokásos kihívásaival, a nyirkos, hűvös idővel érkező betegségekkel is meg kell küzdenünk. Ebben a kihívásokkal teli helyzetben testi és lelki immunrendszerünk edzése most mindennél fontosabb, hogy egészségesen vészeljük át ezt az időszakot. A szükséges óvintézkedések
(távolságtartás, maszkviselés, kézmosás) mellett ellenálló képességünket erősíti a rendszeres (online) kapcsolattartás szeretteinkkel, az örömteli kikapcsolódás, a hírfogyasztásunk csökkentése, vagy akár egy hosszabb séta a gyönyörű természetben. Testi és pszichés védekezőképességünk erősítésére kínálnak egyszerűen kivitelezhető megoldást
a Schüssler-féle szöveti sók is, amelyek az egész család számára hatékony segítséget nyújtanak. DR. SCHÜSSLERREL KÖNNYEN VESZEM A KIHÍVÁSOKAT!  

A Dr. Schüssler-féle biokémiai rendszer 12 féle biokémiai sóval, a „szervezet élettani funkcionális szereivel” gyógyít! A füzetecskéből megtudhatod, melyik sót alkalmazd, ha már túl sok a stressz, hogyan szabadulj meg gyorsan a légúti betegségek tüneteitől, és melyik sók kúraszerű szedése segít a maszk alatt is sugárzóan szépnek maradni!

NR. 3  NR. 5 és NR. 7  Dr Schüssler-féle biokémiai sókat már előre megvásárolom a házipatikámba!

Így felkészülten vethetem bele magam a KORA-TAVASZI látni, tapasztalni és ízlelni valókba! Sőt a Schüssler sókkal gyermekemnek, édesanyámnaksőt akár várandós barátnőmnek is segítségére lehetek!

 

Házipatikám első sója a NR. 3 FERRUM PHOSPHORICUM D12 

A NR.3. sót elsősegélyként alkalmazhatjuk, akkor vegyük elő, ha azonnali segítségre van szükségünk, hirtelen ránk törő fájdalomnál, fertőzéseknél, gyulladásnál és sérüléseknél:

Hogyan használjuk a NR.3. FERRUM PHOSPHORICUM D12-t?

Ha azonnali segítség kell -például, ha megfázás első jeleit észleljük: tüsszögni kezdünk, folyik az orrunk, hirtelen levertséget tapasztalunk, fájni kezd a torkunk vagy egy szerencsétlen baleset következtében dagadni kezd a bokánk-, az adagolás akut tüneteknél a következő: felnőtteknek 1 tabletta elszopogatása negyed óránként (maximum 8 tabletta alkalmazható 2 órán át).

Ha a tünetek javulnak az akut adagolás után, térjünk át a napi adagolásra a tünetek megszűnéséig: felnőtteknek napi 3x1 tabletta elszopogatva VAGY napi 3 tabletta másfél liter buborékmentes vízben oldva és napközben elkortyolgatva.

NÁTHA, INFLUENZA VAGY MEGFÁZÁS?

NR. 3 Ferrum phosphoricum D12 sóval leküzdhetjük a légúti betegségek enyhe, első tüneteit.

A NÁTHA, A MEGFÁZÁS ÉS AZ INFLUENZA A KÉSŐ ŐSZI- TÉLI -KORA TAVASZI IDŐSZAK JELLEGZETES BETEGSÉGEI. A légúti betegségek gyors és hatékony kezelésének kulcsa a tünetek mielőbbi felismerése! Az Nr. 3 Ferrum phosphoricum D12 sót már a legelső, enyhe tüneteknél alkalmazzuk, úgy mint az orrfolyás, tüsszögés, a fej-, a torokfájás, a szemkörnyéki-, homloktáji fájdalom, a köhögés, rekedtség, valamint az általános rossz közérzet.

 

Házipatikám második sója a NR. 5 KALIUM PHOSPHORICUM D6   

A NR.5. sót az agy energiaforrásaként, természetes nyugtató, szorongásoldóként és altatóként alkalmazhatjuk:

Hogyan használjuk a NR. 5 KALIUM PHOSPHORICUM D6-ot?

Ha azonnali segítség kell, -például, ha képtelenek vagyunk elaludni, nyugtalanság tör ránk, felidegesít valami vagy valaki- az adagolás akut tüneteknél a következő: felnőtteknek 1 tabletta elszopogatása negyed óránként (maximum 8 tabletta alkalmazható 2 órán át).

Ha a tünetek javulnak az akut adagolás után, térjünk át a napi adagolásra a tünetek megszűnéséig: felnőtteknek napi 3x1 tabletta elszopogatva VAGY napi 3 tabletta másfél liter buborékmentes vízben oldva és napközben elkortyolgatva.

ÚGY ÉRZED, A VILÁG ÖSSZEFOGOTT ELLENED?

Természetes segítség, hogy kiszabadulj zaklatott elméd börtönébol!

NR. 5 Az olyan elhúzódó élethelyzetekben, mint ez a járvány is, igen nehéz kikapcsolnunk elménk nyugtalan kattogását.
A félelmek ellen vívott belso harc gyakran nem megoldást, csak még több feszültséget teremt.

Idegpróbáló járványhelyzet

Már egy éve úgy érzem, felbolydult az életünk. Tudom, ezzel nem vagyok egyedül. A nagyfi am gimnazista, gyakorlatilag az egész tanévben otthon tanul, mert online oktatás folyik az iskolában. A kislányom ugyan még csak második osztályos, de rendszerint hazaküldik az egész osztályt, ha valaki beteg lesz. Oket és engem is megvisel ez a bizonytalanság, amivel mondhatni egyedül kell megküzdenem, mert a férjemet alig látom a munkahelyén lévo átszervezések miatt, ráadásul sokáig félo volt, hogy elveszíti az állását. Kihagytam valamit? Hát persze: miközben egyedül kell vinnem a háztartást, és segítenem a gyerekeknek a tanulásban, a home office miatt egyáltalán nem mennek gördülékenyek a dolgok. Amit régen pár óra alatt megoldottam, most akár napokat is igénybe vehet.

Az elme börtönében

Az egyre fokozódó szorongásomon és nyugtalanságomon sajnos a jól bevált módszerem, a meditáció sem segített. Az eddig meleg otthonom egyre inkább tunt börtönnek, de leginkább a folyamatosan zakatoló, kattogó és nyugtalan elmém jelentette a csapdát, amibol sehogyan sem tudtam kiszabadulni. Ez így nem mehet tovább, gondoltam, és barátnom tanácsára kipróbáltam az Nr. 5. Kalium phosphoricum D6 Schüssler sót, amely az agy energiaforrásaként, természetes nyugtatóként, szorongásoldóként alkalmazható. Ha kimerült, fáradékony vagyok, hánykolódom az ágyban, vagy úgy érzem, az egész világot nekem kell a hátamon cipelnem, azonnali segítségként alkalmazom a Kalium phosphoricum D6-ot. Naponta 3x1 tablettát másfél liter buborékmentes vízben oldva kortyolgatok el napközben, egy három hónapos kúra keretében.

A béke belülrol fakad

Szerencsére most már biztosnak tunik a férjem helyzete az irodában, és a gyerekek is egyre önállóbban tanulnak otthon. Bár a világunk egyelore sokat nem változott, rájöttem, hogy a körülményektol független békét csak belülrol tudom megteremteni. Ehhez csodálatos társam a Schüssler só, amely igazi kulcs a szabadsághoz elmém börtönébol.

 

ÁTALUDNI AZ ÉJSZAKÁT MÁR CSAK EGY ÁLOM?

Aludj megint úgy, mint a tej természetes segítséggel.

A járvány miatt megváltozott élethelyzetünk, a kiszámíthatatlanság miatt gyakran kimerülten zuhanunk be az
ágyba, de az alvás helyett csak ide-oda forgolódunk, vagy megébredünk éjszaka. Hajlamosak vagyunk félvállról venni
a pihenést, azt gondolni, az alvás fölösleges idorablás. Pedig ha a kialvatlanság állandósul, immunrendszerünk is
legyengül.

Álmatlan éjszakák

Amióta csak az eszemet tudom, úgy alszom, mint a bunda. Ez alól csak az az idoszak képez kivélt, amikor a lányom csecsemo volt. Legalábbis mostanáig: amikor ugyanis kitört a járvány, eddig nem tapasztalt alvási problémákkal néztem szembe. Egyre gyakrabban elofordult, hogy akármennyire is éreztem fáradtnak magamat estére, éjszakáim zaklatottan teltek, másnap dekoncentrált, ingerült és szétszórt voltam. Hamarosan ördögi körbe kerültem: minél inkább úgy éreztem, most már igazán aludnom kellene, annál kevésbé sikerült álomba merülni. Minden apró zaj, a férjem szuszogása, az óra kattogása is felidegesített. Ha pedig végre sikerült kínkeservesen álomországba jutnom, visszatéro, orült álmok gyötörtek.

A „járványálmok”

A legjobb barátom is hasonló tapasztalatokról számolt be, azt olvasta, hogy az emberek élénkebb álmokat élnek meg a karantén alatt, ugyanis a nehéz érzelmi idokben agyunk rossz álmok útján próbálja feldolgozni a napközben nehéz élményeket. Azt tanácsolta, ha problémámon nem segít a felfekvés elotti forró fürdo, a levendula párologtatása, és alvási nehézségeim nappali nyugtalansággal párosulnak, akkor oldjak fel 3 tabletta Nr. 2. Calcium phosphoricum D6 Schüssler sót, és kortyolgassam el napközben. Ha nehezen alszom el, és sokszor megébredek éjszaka, 3 tabletta, vízben feloldott Nr. 5. Kalium phosphoricum D6 lehet a segítségemre. Hozzátette, hogy a sók 3 hónapos kúraként alkalmazandók.

Már nem számolom a bárányokat

Hogy újra jó alvókám legyen, a napközbeni nyugtalanító dolgokat is meg kellett tanulnom kiküszöbölni. Bár vannak helyzetek, amire nincs ráhatásunk, azon mindig tudunk változtatni, hogyan reagálunk rájuk. Mindezek mellett lefekvés elott egy órával már biztos nem böngészek híreket, elsötétítem a hálónkat, az éjjeli szekrényemen mindig van a Schüssler sókból. Ez a kombináció igazán hatásos álomfogó!

Házipatikám harmadik sója a  NR. 7  MAGNESIUM PHOSPHORICUM D6 

A NR.7. sót különböző görcsökre alkalmazhatjuk:

  • Hasi görcsök, gyomor-, epe-, vese-, menstruációs görcsök és izomgörcsök esetén
  • Görcsös hasmenésnél, görcsökkel járó hányásnál és görcsös fejfájásnál

Hogyan használjuk a  NR. 7  MAGNESIUM PHOSPHORICUM D6-ot?

Ha azonnali görcsoldás kell például, ha görcsölni kezd a gyomrunk, görcsös hányás vagy menstruációs görcsök esetén-, felnőtteknek alkalmazzuk a Forró 7-es formulát: 10 tablettát oldjunk fel 2 deciliter forró vízben, 5-10 percenként kortyoljuk el! Ha elfogyott, bátran készítsünk egy új bögrényit!

 

TÚLSÁGOSAN GÖRCSÖS VAGY?

Simítsd el a problémákat természetesen!

„Teljesen rágöcsöltem”, szoktuk mondani, nem véletlenül: a kellemetlen, váratlan vagy nagy kihívást jelento
élethelyzetekre sokan reagálunk úgy, hogy nem tudjuk elengedni az aggódást, mentálisan túlpörögjük a témát. Ettol
a szervezet kimerül, az idegrendszer túlfeszül, testünk és lelkünk is belefárad a múlton való rágódásba vagy a jövo
miatti aggodalmakba. A hónapokig tartó feszült állapot akár szervezetünk muködésére is rossz hatással lehet.

Engedd el! Na persze…

Azt mondják rólam, görcsös típus vagyok, nehezen tudom elengedni a dolgokat, és kézzel-lábbal kapaszkodom olyan helyzetekbe, amelyek valójában semmi jót nem ígérnek a számomra. Sajnos ebben van valami. A járványhelyzet azonban csak felerosítette ezt a hajlamomat, nagyon nehezen voltam képes alkalmazkodni a folyamatosan változó és bizonytalan helyzethez, elengedni az elképzeléseimet arról, hogyan kellene mennie a dolgoknak. A karantén alatt a párkapcsolatom is zátonyra futott, pedig rengeteg energiát tettem bele, hogy megmentsem a szerelmünket. Az emberi kapcsolódások, a barátok és a család közelségének hiánya miatt minden sokkal rosszabb fényben tunt fel, aggodalmaim csak erosödtek.

Idegesség okozta görcsök

A folyamatos agyalás kihatással lett a ciklusomra is, sokkal erosebben görcsölt a hasam menstruáció idején. Ez egy into jel volt, hogy változtatnom kell. A barátnom azt mondta, „mentális görcseire”, valamint az állandó feszültségtol már kialakult görcsös fejfájásra, gyomorgörcsre, görcsös hasmenésre, görcsökkel járó hányásra mindig kombinálva napi 3x1 tabletta Nr. 7. Magnesium phosphoricum D6 és Nr. 5. Kalium phosphoricum D6 Schüssler sókat szed, amíg a tünetei el nem múlnak. Szerinte a menstruáció elott 2-5 nappal megkezdett, napi 3x1 tabletta Magnesium phosphoricum D6 és 3x1 tabletta Natrium sulfuricum D6 szedésével csökkenthetok az alhasi görcsök is.

Megtanultam ellazulni

Ma már fi gyelek magamra, hogy ne görcsöljek rá mindenre, és elkezdtem tanulni egy relaxációs technikát. Sokat járok a természetbe is; az egyik túrán ismertem meg Sanyit, akivel azóta rendszeresen chatelünk, és úgy érzem, végre minden sínen van. Persze még mindig elofordul, hogy nem mennek zökkenomentesen a dolgok: ilyenkor a Schüssler sókat vetem be a görcsös helyzetek megoldására.

 

 

Házipatikám SZÉPSÉG SÓI BÓNUSZKÉNT a NR. 1-es és NR. 11-es sók, valamint a NR. 6-os és NR. 12-es sók!

CSAK A VÍRUS ELLEN VÉDEKEZZ MASZKKAL!

Bőröd hibáit inkább a természet erejével tedd láthatatlanná!

A bőr rugalmasságának elvesztése 50 év felett egyre gyorsabbá válik, csökken a kollagén és az elasztin termelődése,
a bőr vízmegköto képessége. Az anyagcsere folyamatok lelassulnak, így a regenerálódás is, a bor megereszkedik,
megöregszik, vízhiányossá válik. A maszkviselés és a home office idoszakában azonban hajlamosak lehetünk
megfeledkezni speciális bőrápolási rutinjainkról, hiszen úgysem lát minket senki.

A maszk ápol és eltakar

Őszinte leszek: elhanyagoltam az arcápolást a járvány alatt. Utoljára nyáron voltam a kozmetikusomnál, ha pedig a saját borápolási rutinomról volt szó, korántsem voltam annyira lelkes. Az arctisztítást persze sosem hagytam ki, de ennél többet nem tettem. Azzal nyugtattam magam, úgysem találkozok sok mindenkivel, akivel pedig igen, az nem a szépségemért szeret. Az utcán takar a maszk, az online meetingeknek megvan az az elonyük, hogy nem túl éles képet ad rólam a webkamera, és mivel keveset járok ki, az idojárás viszontagságainak sem teszem ki a borömet. Mekkorát tévedtem! Az egyik reggel hirtelen szíven ütött, hogy egy idegen no néz vissza rám a tükörbol.

Bőrmentő tanácsok

Amellett, hogy megijedtem, hálás is voltam, amiért a férjem mindig elmondja, milyen gyönyöru vagyok. Aztán megszólalt bennem a kisördög, hogy kéne neki egy új szemüveg. Gyorsan konzultáltam az arcmasszorömmel, aki ellátott pár otthon is kivitelezheto praktikával, és még egy szuper ötletet is megosztott velem. Elárulta, szarkalábaim ellen Nr. 1. Calcium fl uoratum D12 és Nr. 11. Silicea* D12 Schüssler sókkal is küzdhetek, csak fel kell oldanom mindkettobol napi 3x1 tablettát másfél liter buborékmentes vízben, és meginnom a nap végéig. Egy 3 hónapos kúra után fi atalosabb, élettel telibb és rugalmasabb lesz az arcboröd - biztatott. Hozzátette, hogy az ötödik X-tol a bor pigmentáltsága is megváltozik, és öregségi foltok alakulhatnak ki a napfénynek leginkább kitett területeken. Napi 3x1 tabletta Nr. 12. Calcium sulfuricum D6 és Nr. 6. Kalium sulfuricum D6 só alkalmazásával nem kell lemondanom az egészséges, sugárzó és foltmentes borrol sem.

Jól érzem magam a borömben

Rájöttem, nem szabad ennyire begubóznom. Attól még, hogy járvány van, az ido nem áll meg, a boröm sajnos öregszik. A férjem egyébként nem dicsér többet, én mégis egyre jobban érzem magam a borömben. Tényleg kéne neki egy új szemüveg, nekem pedig több adag a Schüssler sóból. Hiszen egyszer lekerül rólunk majd a maszk, borünk viszont meghálálja, ha ápolását nem hanyagoljuk el.

*Siliceát ne alkalmazzuk, ha szervezetünkben idegen anyag található (csavarok, lemezek, pacemker, fogamzásgátló spirál stb.).