A nátha, megfázás, influenza

A nátha, megfázás, influenza és a torokgyulladás kellemetlen tünetekkel jár, alkalmazzuk a NR.3. FERRUM PHOSPHORICUM D12 sót a tünetek legelső jelétől:

   • orrfolyás, tüsszögés,
   • fejfájás, torokfájás, szemkörnyéki-, homloktáji fájdalom,
   • köhögés, rekedtség,
   • általános rossz közérzet esetén

a nátha első szakaszában, mindaddig amíg az orrváladék vizes jellegű, illetve torokgyulladásnál is az alábbi kezelési sémát kövessük.

A nátha, megfázás, influenza és a torokgyulladás kellemetlen tünetekkel jár, alkalmazzuk a NR. 3 FERRUM PHOSPORICUM D12  sót a tünetek legelső jelétől:

   • orrfolyás, tüsszögés,
   • fejfájás, torokfájás, szemkörnyéki-, homloktáji fájdalom,
   • köhögés, rekedtség,
   • általános rossz közérzet esetén

a nátha első szakaszában, mindaddig amíg az orrváladék vizes jellegű, illetve torokgyulladásnál is az alábbi kezelési sémát kövessük:

Életkor:

Ha azonnali segítség kell!

Adagolás akut tüneteknél:

Ha a tünetek javulnak térjünk át a napi adagolásra:
újszülött kortól 2 éves korig 1 tablettát ½ deciliter vízben oldva, negyedóránként 1 teáskanál, maximum 8 teáskanál adandó 2 órán át 1 tablettát ½ deciliter vízben oldva, napi 3x1 teáskanál                  (3 éves korig a tabletták csak vízben feloldva adhatók!)

2 éves kortól

3 éves korig

2 tablettát ½ deciliter vízben oldva, negyedóránként 1 teáskanál, maximum 8 teáskanál adandó 2 órán át 2 tablettát ½ deciliter vízben oldva, napi 3x1 teáskanál                  (3 éves korig a tabletták csak vízben feloldva adhatók!)
3 éves kortól iskoláskorig 1 tablettát elszopogatni negyedóránként, maximum 8 tabletta adandó 2 órán át

Napi 3x1 tabletta elszopogatva

VAGY

Napi 3 tabletta egy deciliter vízben oldva és napközben elkortyolgatva

iskoláskortól felnőtteknek és idősebbeknek

1 tablettát elszopogatni negyedóránként, maximum 8 tabletta adandó 2 órán át

Napi 3 tabletta elszopogatva

VAGY

Napi 3 tabletta fél-másfél liter vízben oldva és napközben elkortyolgatva

 

Általában a NR.3. FERRUM PHOSPHORICUM D12 só alkalmazásával leküzdhetjük a kellemetlen tüneteket!

Néhány esetben viszont a tünetek még továbbra is fennállnak és az orrváladék már nem vizes jellegű, hanem opálos, fehér, nyúlós lesz. Ekkor átléptünk a nátha a 2. szakaszába, ebben a szakaszban a NR. 3. só helyett a NR. 4 KALIUM CHLORATUM D6  sót kell alkalmaznunk ugyanúgy, az életkornak megfelelő a napi adagolási séma szerint, mint a NR.3. sót alkalmaztuk.

Ritka esetekben a tünetek még mindig fennállnak és az orrváladék színe sárga lesz, ez a nátha 3. szakasza, ahol a NR. 6 KALIUM SULFURICUM D6  sót kell alkalmaznunk ugyanúgy, az életkornak megfelelő a napi adagolási séma szerint, mint az előző sóknál.