Schüssler-féle házipatika

VÉGRE ELÉRKEZETT A LEGJOBBAN VÁRT ÉVSZAK AZ ÉVBEN, LEGTÖBBÜNK KEDVENCE, A NYÁR!

Az idei nyári szezonra Dr Schüsslert választottam társamul! Nos, hogy miért? Mert mindent -de legalábbis azokat a problémákat, amik nálam általában felmerülnek- orvosolni tud!

A ragyogó, olykor tikkasztóan meleg időben könnyebben adunk zöld utat magunknak a kikapcsolódásra, és a különféle nyári sportokra sem nehéz most rávennünk magunkat. Az évszaknak azonban megvannak a maga hátrányai is: nyáron szinte minden testrészünk láthatóvá válik, szépséghibáink is reflektorfénybe kerülnek, ha máshol nem is, a strandon mindenképp. A káros napsugárzás, leégés miatt kialakulhatnak apróbb ráncok, foltok, bőrünk veszíthet rugalmasságából. A hosszabb utazások és a kánikula idején hajlamosabbak vagyunk a lábfej és a boka vizesedésére, gyakoribbak a sérülések, ficamok is, a nyaralás alatt a hirtelen jött fájdalmak, meghűlések pedig sokkal kellemetlenebbül érintenek, mint az év többi részében, hiszen az egész vakációnkat elronthatják. A testi, lelki egészségünk és szépségünk megóvása ebben az évszakban is kulcsfontosságú, mégis könnyen esünk abba a csapdába, hogy nem foglalkozunk eleget magunkkal, és csak a mának élünk. Hogyan kerülhetne mégis előre az egészség- és szépségmegőrzés úgy, hogy közben átadhatjuk magunkat a nyári élvezeteknek?  Erre kínálnak egyszerűen kivitelezhető, még a felbolydult nyári napjaikba is könnyedén illeszkedő megoldást a Schüssler-féle szöveti sók, melyek az egész család számára hatékony segítséget nyújtanak.

ÁLLJ MEG EGY PILLANATRA, ÉREZD A FRISSÍTŐ NYÁRI SZELLŐT A BŐRÖDÖN ÉS RAGYOGJ KÍVÜL, BELÜL DR. SCHÜSSLERREL!

A Dr. Schüssler-féle biokémiai rendszer 12 féle biokémiai sóval, a „szervezet élettani funkcionális szereivel” gyógyít! A füzetecskéből megtudhatod, melyik sót alkalmazd a „hirtelen rád törő problémákra”, hogyan szabadulj meg a nyáron is jelenlévő mérgező stressztől, és melyik sók kúraszerű szedése segít úgy ragyogni, mint a nap!

NR. 3  NR. 5 és NR. 7  Dr Schüssler-féle biokémiai sókat már előre megvásárolom a házipatikámba!

Így felkészülten vethetem bele magam a nyári látni, tapasztalni és ízlelni valókba! Sőt a Schüssler sókkal gyermekemnek, édesanyámnaksőt akár várandós barátnőmnek is segítségére lehetek!

 

 Házipatikám első sója a NR. 3 FERRUM PHOSPHORICUM D12 

A NR.3. sót elsősegélyként alkalmazhatjuk, akkor vegyük elő, ha azonnali segítségre van szükségünk, hírtelen ránk törő fájdalomnál, fertőzéseknél, gyulladásnál és sérüléseknél:

Hogyan használjuk a NR.3. FERRUM PHOSPHORICUM D12-t?

Ha azonnali segítség kell -például, ha megfázás első jeleit észleljük: tüsszögni kezdünk, folyik az orrunk, hirtelen levertséget tapasztalunk, fájni kezd a torkunk vagy egy szerencsétlen baleset következtében dagadni kezd a bokánk-, az adagolás akut tüneteknél a következő: felnőtteknek 1 tabletta elszopogatása negyed óránként (maximum 8 tabletta alkalmazható 2 órán át).

Ha a tünetek javulnak az akut adagolás után, térjünk át a napi adagolásra a tünetek megszűnéséig: felnőtteknek napi 3x1 tabletta elszopogatva VAGY napi 3 tabletta másfél liter buborékmentes vízben oldva és napközben elkortyolgatva.

VILLÁMCSAPÁSKÉNT TÖR RÁD A FÁJDALOM?
NR. 3 Ferrum phosphoricum D12 a hirtelen ránk törő fájdalmak ellen

ITT A JÓ IDŐ, VÉGRE NAGYOKAT STRANDOLHATUNK, ÉS SZENVEDÉLYESEN HÓDOLHATUNK A VIZES SPORTOKNAK. Mozogni a friss levegőn ugyan nagyon egészséges, a vizes földön könnyű megcsúszni, gyakoriak lehetnek a különböző rándulások, zúzódások, bokaficamok. A légkondicionáló miatt a megfázás, torokfájás nyáron gyakoribb, mint gondolnánk. Ha Téged is ledöntött a lábadról egy kisebb baleset, vagy pont nyaralás közben tört rád a fogfájás, gyors megoldásokhoz kell folyamodnod. A Nr. 3 sót elsősegélyként akkor vedd elő, ha azonnali segítségre van szükséged hirtelen rád törő fájdalomnál, fertőzéseknél, gyulladásnál és sérüléseknél, például influenza, nátha tüneteinek legelső jelétől, fogfájás, fejfájás, torokfájás vagy zúzódás, rándulás és vérömleny esetén. Az Nr. 3 Ferrum Phosphoricum D12-t már az első jeleknél alkalmazd, amikor egy szerencsétlen baleset következtében dagadni kezd a bokád, tüsszögni kezdesz a légkonditól, vagy sajgó fogaidra sehol a közelben egy fogorvos. Akut tüneteknél negyedóránként szopogass el egy-egy tablettát (maximum 8 tabletta alkalmazható 2 órán át). Ha a tünetek az akut adagolás után javulnak, a tünetek megszűnéséig fogyassz napi 3x1 tablettát elszopogatva, vagy napi 3 tablettát másfél liter buborékmentes vízben oldva és napközben elkortyolgatva

 

 

Házipatikám második sója a NR. 5 KALIUM PHOSPHORICUM D6   

A NR.5. sót az agy energiaforrásaként, természetes nyugtató, szorongásoldóként és altatóként alkalmazhatjuk:

Hogyan használjuk a NR. 5 KALIUM PHOSPHORICUM D6-ot?

Ha azonnali segítség kell, -például, ha képtelenek vagyunk elaludni, nyugtalanság tör ránk, felidegesít valami vagy valaki- az adagolás akut tüneteknél a következő: felnőtteknek 1 tabletta elszopogatása negyed óránként (maximum 8 tabletta alkalmazható 2 órán át).

Ha a tünetek javulnak az akut adagolás után, térjünk át a napi adagolásra a tünetek megszűnéséig: felnőtteknek napi 3x1 tabletta elszopogatva VAGY napi 3 tabletta másfél liter buborékmentes vízben oldva és napközben elkortyolgatva.

TÚLFESZÍTETTÉK A HÚRT?
Természetes segítség, hogy kötélből legyenek az idegeid Nr. 5 Kalium Phosporicum D6-al menj szabadságra a stressz elől! 

AZ AGGÓDÁS NEM OLD MEG SEMMIT – mondják, de ha a mindennapokban túl sok a stressz, a nyaralás alatt nehéz lesz kikapcsolnunk elménk zaklatott kattogását. Ráadásul nyáron folyamatosan gondoskodnunk kell elfoglaltságról, programokról a vakációzó, örökmozgó gyerekeknek, miközben tele vagyunk határidős feladattal, és nem jut időnk az igazi kikapcsolódásra. Ez mind sérülékenyebbé tesz a mindennapos stresszel szemben. A félelmek ellen vívott belső harc gyakran nem megoldást, csak még több feszültséget hoz. A Kalium phosphoricum D6-ot az agy energiaforrásaként, természetes nyugtató, szorongásoldóként és altatóként alkalmazhatod. Ha alvás helyett éjjel is azon agyalsz, vajon ki tudod-e kérni a szabadságodat akkor, amikor szeretnéd, vagy többször is felriadsz, ideges, aggodalmas, kimerült és fáradékony vagy, és nem tudod csillapítani a szorongást, a Nr. 5 Kalium phosphoricum D6 sót alkalmazd. Ha azonnali segítség kell, például képtelen vagy elaludni, nyugtalanság tör rád, felidegesítenek a szabi alatt záporozó e-mailek, szopogass el negyedóránként egy-egy tablettát (maximum 8 tabletta alkalmazható 2 órán át). Ha a tünetek az akut adagolás után javulnak, a tünetek megszűnéségig fogyassz napi 3x1 tablettát elszopogatva, vagy napi 3 tablettát másfél liter buborékmentes vízben oldva és napközben elkortyolgatva.

 

 

Házipatikám harmadik sója a NR. 7 MAGNESIUM PHOSPHORICUM D6

A NR.7. sót különböző görcsökre alkalmazhatjuk:

Hogyan használjuk a NR. 7 MAGNESIUM PHOSPHORICUM D6-ot?

Ha azonnali görcsoldás kell -például, ha görcsölni kezd a gyomrunk, görcsös hányás vagy menstruációs görcsök esetén-, felnőtteknek alkalmazzuk a Forró 7-es formulát: 10 tablettát oldjunk fel 2 deciliter forró vízben, 5-10 percenként kortyoljuk el! Ha elfogyott, bátran készítsünk egy új bögrényit!

TÚLSÁGOSAN GÖRCSÖS VAGY?
NR. 7 MAGNESIUM PHOSPHORICUM D6 SÓ ELSIMÍTJA A PROBLÉMÁKAT

Nyáron felborul a szokásos napi rutinunk, ezzel életünk, így étkezésünk is rendszertelenné válik, még késő este is simán lecsúszik egy jégkrém vagy egy finom koktél. A melegnek kitett ételek, a megengedettnél is több jegeskávé rámehet a gyomrunkra. Nyaralásunkat, utazásunkat simán keresztül húzhatja a havonta egyszer jelentkező, szokásos kellemetlenség, a menstruációs görcs, ilyenkor azonnali segítség kell. Gyomor-, epe-, vese-, menstruációs görcsök és izomgörcsök esetén vagy görcsös hasmenésnél, görcsökkel járó hányásnál és görcsös fejfájásnál alkalmazzuk a Nr. 7 Magnesium phosphoricum D6-ot Forró 7-es formulaként: 10 tablettát oldjunk fel 2 deciliter forró vízben, kortyolgassuk el az oldatot. Ha elfogyott, bátran készítsünk egy új bögrényit és kíméljük magunkat!