Nr.7. Magnesium phosphoricum

a Schüssler-féle terápiás rendszer 7. sója.

  • A Magnesium phosphoricum a természetes görcsoldó!
  • Magnesium phosphoricum beépüléséhez a következő élelmiszereket fogyassza a Schüssler-féle kúra alatt: sötét levelű zöldségek, fényezetlen rizs, borsó, citrusfélék, kakaó, tea, kesudió, szójabab, tej, tejtermékek, tojás, halak, húsok, burgonya.

 

 

a következő betegségeknél alkalmazható a Magnesium phosphoricum:
  • stressz, álmatlanság
  • aranyeres panasz, csuklás, epegörcs, fejfájás, gombócérzés a torokban, gyomorgörcs, harántcsíkolt izmok görcse, hasmenés, kólika, köhögés, lumbago, lábikragörcs, menstruációs görcs esetén.
  • D6 potencia.

 

Egészségtipp csak Neked!

A Magnesium phosphoricumot a „nagy görcsszernek” is hívják, erre a szerre érdemes gondolni, ha bárhol a szervezetben sima- vagy harántcsíkolt izomgörccsel találkozunk. A tapasztalatok szerint akkor érhetjük el a legteljesebb és leggyorsabb görcsoldó hatást, ha a Magnesium phosphoricumot az úgynevezett „forró hetes” formula szerint alkalmazzuk, vagyis akut görcsös állapotokban 10 darab Magnesium phosphoricum D6 tablettát feloldunk 2 dl forró vízben és a forró italt 5-10 percenként elkortyolgatjuk! Ebben a formában jól alkalmazható, ha görcsöl a lábunk, vese- vagy epegörcsünk van. Hasi panaszoknál -gyomorgörcs, hányásos hasi görcsök, illetve görcsös hasmenés esetén- is ezt az ásványi sót érdemes alkalmazni! Ha a görcsök idegesség következtében alakultak ki, pl. görcsös fejfájás vagy görcsös hasmenés esetén, akkor szedjünk a Magnesium phosphoricum mellé 2 órán át negyedóránként 1 tabletta Kalium phosphoricum D6-ot is, később áttérhetünk napi 3x1 tabletta Kalium phosphoricum D6 alkalmazására. Menstruációs görcsök esetén Magnesium phosphoricum a "Forró hetes" formulája alkalmazható, a menstruációt kísérő ödémás tüneteknél naponta 3x1 tabletta Natrium sulfuricum D6 együttes szedése javasolt. A menstruáció előtt 2-5 nappal napi 3x1 tabletta Magnesium phosphoricum D6 szedésével csökkenthetőek a görcsök, illetve naponta 3x1 tabletta Natrium sulfuricum D6 szedésével csökkenthető az ödéma.