Nr.4. Kalium chloratum

a Schüssler-féle terápiás rendszer 4. sója.

  • A Kalium chloratum a nyálkahártyák és savós hártyák sója.
  • A Kalium chloratum beépüléséhez a következő élelmiszereket fogyassza a Schüssler-féle kúra alatt: zöldségfélék, burgonya, alma, füge, lencse, olivabogyó, paradicsom, napraforgóolaj, hal, baromfihús, tejtermékek.

 

 

a következő betegségeknél alkalmazható A Kalium chloratum:
  • fülfájás, gyomorhurut, hasmenés, hörghurut, ínhüvelygyulladás, influenza, ízületi gyulladás, köhögés, kötőhártya gyulladás, középfülgyulladás, nátha, torokgyulladás esetén.
  • D6 potencia.

 

Egészségtipp csak Neked!

A Schüssler-féle terápiás rendszerben háromféle ásványi sót használhatunk a megfázás, nátha kezelésére! A fertőzés és gyulladás úgynevezett „első szakaszában” – ami általában a betegség első napjait jelenti - amikor borzongás, levertség, orrdugulás, vizes orrfolyás, hőemelkedés jelentkezik, negyedóránként szopogassunk el egy tabletta Ferrum phosphoricum D12-t két órán keresztül, majd napi háromszor egy tabletta szedése javasolt mindaddig, amíg az orrváladék vizes jellegű. Napi háromszor egy tabletta Kalium chloratum D6-ra van szükség, amikor a szervezetben lévő gyulladás a „második szakaszba” ér, és a váladékozás opálos, fehér és nyúlós. A Kalium chloratum D6 hatékony nátha, influenza, allergiás nátha, fülkürt-hurut esetén, és sikeresen alkalmazható köhögés csillapítására is! Napi háromszor egy tabletta Kalium sulfuricum D6 alkalmazható a legtöbb fertőzés és gyulladás „harmadik stádiumának” kezelésére, amikor sárga váladékkal találkozunk.