NR.2. Calcium phosphoricum

a Schüssler-féle terápiás rendszer 2. sója.

  • A Calcium phosphoricum csontjaink keménységéért, nyomásszilárdságáért felel, csontjaink és fogaink alapvető összetevője.
  • A Calcium phosphoricum beépüléséhez a következő élelmiszereket fogyassza a Schüssler-féle kúra alatt: tejtermékek, tojás, olajos magvak, teljes kiőrlésű gabonák, paradicsom, paraj, sóska, brokkoli.

 

 

a következő betegségeknél alkalmazható A Calcium phosphoricum :
• csont- és fogfejlődési rendellenességek, csontritkulás, csonttörések gyógyulásának meggyorsítása, könnyen romló és törékeny fogak, elhúzódó vagy kései fogzás, krónikus ízületi panaszok vagy kopásos betegségek, koncentrációs zavarok vagy fejfájás a „tanulástól” esetén.
• D6 potencia, ha célunk a kálcium csontokba, fogakba történő beépítése.

Egészségtipp csa k Neked!

A „néma járványként” is emlegetett, sokszor tüneteket sem mutató betegség a csontritkulás (oszteoporózis), amelyben közel egymillió ember érintett hazánkban! A csontritkulás leginkább a hölgyek problémája, 50 év körüli hölgyek körülbelül 40%-a számíthat arra, hogy élete hátralévő részében valamilyen, csontritkulásból kiinduló törése lesz! Aggasztó az a tény is, hogy a 14 éves kamaszlányok több mint felének kálcium bevitele a szükséges mennyiség 70%-át sem éri el! A Schüssler-féle terápiás rendszer szöveti sói közül a Calcium fluoratum és Calcium phosphoricum elősegíti a kálcium felszívódását és beépülését a csontokba. Ha arcod árulkodik a hiánytünetekről akkor itt az idő, hogy belefogj egy 3 hónapos kúrába: Calcium fluoratum D6 napi 3x1 tabletta és Calcium phosphoricum D6 napi 3x1 tabletta, másfél liter buborékmentes vízben feloldva, napközben elkortyolgatva! Enyhe fokú csontritkulás kezelésére önmagában is alkalmas, míg előrehaladott állapotban a hagyományos terápiát egészítheti ki!