Nr.11. Silicea

a Schüssler-féle terápiás rendszer 11. sója.

  • A Silicea a „szépség” sója, kötőszövetek felépítésében és kollagénrostok képzésében van szerepe.
  • A Silicea beépüléséhez a következő élelmiszereket fogyassza a Schüssler-féle kúra alatt: teljes kiőrlésű liszt, búzakorpa, árpa, rizs, spenót, cékla, petrezselyem, mazsola, banán, zöldbab, mogyoró.

 

 

a következő betegségeknél alkalmazható a Silicea:
  • aranyér, bőr korai öregedése, hajhullás, haj és a köröm töredezettsége, pattanásos bőr, fokozott ráncképződés, tyúkszem, striák, visszértágulat esetén.
  • D12 potencia javasolt

Siliceát ne alkalmazzunk, ha szervezetünkben idegen anyag található (csavarok, lemezek, pacemaker, fogamzásgátló spirál, stb.)

 

Egészségtipp csak Neked!

A visszér a vénák kóros kitágulása, főleg a hölgyeket érintő betegség, a betegek között kétszer annyi a nő, mint a férfi. Elsősorban alkati megbetegedés, az öröklött hajlam nagy szerepet játszik, de kialakulásában számottevő a folytonos megterhelés. Épp ezért többnyire az álló foglalkozásúakat sújtja. A probléma az, hogy a visszér rontja a láb vérkeringését, súlyosabb esetekben trombózis (vérrögképződés) lehet a szövődménye. A betegség kezdetén a láb bedagad, a boka megvastagszik, viszket a bőr, és mindez enyhe fájdalommal jár. Később előfordulhatnak éjszakai izomgörcsök, a bőrön vöröses-barnás elszíneződés látható, esetleg le is hámlik, vagy nedvedzik. A vénák aztán egyre erőteljesebben látszanak át a bőrön, kisebb-nagyobb lila dudorok tapinthatóak. Ha észleled ezeket a tüneteket akkor itt az idő, hogy mielőbb belefogj egy 2-3 hónapos kúrába! A Schüssler- féle terápiás rendszerben kétféle ásványi-só, a Calcium fluoratum D12 és a Silicea D12 segítségedre lesz: mindkét sóból napi 3x1 tabletta, másfél liter buborékmentes vízben feloldva, napközben elkortyolgatva! A kúrát kiegészíthetjük Ferrum phosphoricum D12, napi 3x1 tablettával is, ha a visszér gyulladásos.